Avantajele unei case de lemn


Motivele pentru care ai contracta o casa din lemn ar fi :

1. Rapiditatea executiei

Comparativ cu constructiile clasice, durata de realizare a unei case din lemn este considerabil mai redusa. 
In medie este nevoie de doar 3-4 luni de la data semnarii contractului pentru executia unei constructii pana la predarea “la cheie”.

2. Pretul accesibil - case ieftine

Constructiile realizate pe structura de lemn au un pret mult mai redus decat constructiile clasice, costul total pentru realizarea unei case, fiind aproximativ 50% din cel al caselor din caramida sau bca.

3. Rezistenta la cutremur

Principiul de transmitere al greutatii este acelasi cu al structurilor in cadre, cu diferenta ca materialul folosit este lemnul, care este mult mai elastic comparativ cu materialele de constructii clasice. Acest fapt,impreuna cu greutatea proprie redusa permite constructiilor executate pe structura de lemn sa reziste la seisme cu magnitudine de peste 8 grade pe scara Richter.

4. Costuri reduse la intretinere

O astfel de casa construita pe baza tehnologiei "sandwich" este mult mai usor de intretinut si nu mai necesita renovari ulterioare.

5. Materiale ecologice

Casele de lemn se pot monta in zone in care nu se acorda avizul de mediu pentru o locuinta clasica deoarece aceste case sunt ecologice.

6. Izolare termica si fonica

Coeficientul de conductivitate termica al unui metru patrat de perete tip ‘‘sandwich’’ este mai mica, asigurand astfel o izolatie termica excelenta. Comparativ, un perete din beton, pentru a atinge aceleasi caracteristici de izolare termica ar trebui sa aiba o grosime mult mai mare.
Cheltuielile pentru incalzire in timpul iernii sau pentru aer conditionat vara intr-o locuinta pe structura de lemn cu pereti tip ‘’sandwich’’ sunt considerabil mai reduse decat in cazul constructiilor executate din materiale clasice. Confortul locuintei este completat de izolarea fonica, direct proportionala in cazul unei case din lemn cu cea termica.

Tip perete

Grosime perete (cm)

Debit gaz metan (Nmc/h)

Consum lunar de gaz (Nmc)

Rigips+Vata Minerala+OSB

18,5

0,349

252

Lemn Masiv

20

0,568

409

Caramida Porotherm

40

0,547

394

Caramida

30

1,247

920

Boltari Beton

25

1,338

> 1040

7.Durabilitatea
Casele pe structura de lemn au o durata de viata apropiata de cea a constructiilor clasice. In Transilvania exista nenumarate case executate pe structura de lemn care au o vechime de peste 100 ani si care se prezinta inca bine, cu atat mai mult cu cat la data construirii lor nu existau solutiile moderne de astazi de tratare a lemnului impotriva daunatorilor (antiseptice) sau propagarii incendiilor (ignifuge), solutii pe care societatea noastra la aplica in mod curent si care contribuie in mod evident la cresterea duratei de folosinta a acestui tip de constructii.

Concluzii: 

  • sunt considerate de foarte multi medici ca fiind sanatoase pentru organismul uman deoarece lemnul nu emite radiaţii, nici gaze ce ar afecta sănătatea, nici prafuri alergene, nici electricitate static
  • ofera un confort deosebit prin aspect, culoare, miros
  • sunt calduroase iarna si racoroase vara, lemnul fiind un foarte bun izolator termic
  • scapati de stresul de a organiza si monitoriza un santier pe terenul dumneavoastra
  • sunt usor de montat in zonele in care sunt greu de realizat locuintele clasice
  • sunt case ieftine iar raportul pret –calitate este foarte avantajos
  • rezistenta la cutremur
  • permit renovări şi remodelări rapide;

 Decizia de a construi o casa de lemn este considerata una inteleapta in concordanta cu noile tendinte in constructii.

Despre proiectare si avizare

Proiectarea unei cladiri trebuie sa satisfaca o serie de exigente, cum sunt cele functionale, estetice, economice, de viteza de executei si altele...

Modele case:

vezi toate modelele

Testimoniale:

 Am rămas foarte plăcut impresionați de seriozitatea de care s-a dat dovadă în această colaborare.Totul a decurs așa cum ne-a fost expusă situația de la bun început, pornind de la condițiile contractuale și până la termenul de predare.

Catalina Marinescu
mai multe...